A  K  T  I  V  N  O  S  T  I

 

ISP EVERGRIN  otvara mogućnost za jačanje međugeneracijske komunikacije i solidarnosti i pruža priliku da se, na principima samoorganizovanja i aktivnog starenja, kroz volonterski doprinos ostvare njihovi marginalizovani potencijali. Nosioci programskih sadržaja u mesečnim okupljanjima su članovi Kluba sa horoskopskim znakom za taj mesec.

Aktivnosti se odvijaju kroz više raznovrsnih formi: (1) otvoreni klub pruža priliku za redovna okupljanja (druga subota u mesecu),  druženje i razmenu informacija i iskustava,   (2) veb-sajt omogućava širenje informacija,  (3) društvene mreže omogućavaju interaktivnu komunikaciju sa  širom virtuelnom zajednicom i (4) volonterske aktivnosti kao doprinos članova kluba nekim drugim ciljnim grupama..

  TRIBINA

Podstaknuti inicijativom međugeneracijskog okupljanja i druženja ISP- evergrin koja se jednom mesečno realizuje u Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu, studenti Fakulteta političkih nauka i organizacija Unija studenata socijalnog rada organizovali su tribinu pod nazivom “Iskustvo i mladost- medjugeneracijski pogled na socijalnu politiku i socijalni rad”.

Tribina je održana u četvrtak 07.12.2017. godine u 18h  na Fakultetu političkih nauka (slušaonica 1).

Gosti na tribini bili su prof.dr Milosav Milosavljević, Gradimir Zajić, sociolog u penziji  i Nenad Stojanović savetnik Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu.

 

 

17. Prolećni festival zdravlja u Beogradu

Prolećni festival zdravlja, sedamnesti po redu, održan je 12. i 13. aprila u Domu Vojske Srbije (Braće Jugovića 19), pod sloganom Za zdravo potomstvo“.

Na manifestaciji su učestvovali domovi zdravlja, državne i privatne ordinacije, bolnice i apoteke, farmaceutske kuće, fitnes, velnes i banjski centri, udruženja pacijenata, svi oni koji se bave zdravom ishranom i kozmetikom.

U okviru festivala održano je nekoliko tribina. Na Tribini Crvenog krsta Srbije pod nazivom „Socijalna uključenost starijih osoba u Srbiji”  održanoj 13 aprila 2018. govorili su:  dr Milutin Vračević, Crveni krst Srbije, Tatjana Prijić, Poverenik za zaštitu ravnopravnosti i Gradimir Zajić, sociolog. U okviru priče o socijalnoj uključenosti starijih predstavljanju dobre prakse, bilo je reči i o iskustvima iz Kluba ISP evergrin.

Peti Festival međugeneracijske saradnje pod sloganom

„OKej, povezujemo generacije“.

Sa blagoslovom Njegove Svetosti, Patrijarha srpskog, gospodina Irineja, svečanom akademijom u kripti Hrama Svetog Save otvoren je peti Festival međugeneracijske saradnje pod sloganom „OKej, povezujemo generacije“. Cilj Festivala je povezivanje ljudi  različitih generacija, kroz kulturu, sport i amatersko stvaralaštvo kao medija za unapređenje međugeneracijske tolerancije, saradnje, razumevanja, empatije i stvaranja društva za sve generacije. Od 23 – 25. aprila festivalska vrata su bila širom otvorena uz poziv za međugeneracijsko zbližavanje kroz različite aktivnosti poput zajedničkih koncerata, radionica razmene znanja i iskustva, utakmica, urbanog orijentiringa, pričaonica, olimpijada i još mnogih drugih aktivnosti.

Festivala počiva na želji i tendenciji da se uspostave veze među ljudima bez obzira na godine starosti, razlike u potrebama, razlike u mogućnostima, razlike u prioritetima i različitim pogledima na život. Važno je razumeti vreme u kome živimo, shvatiti savremene tokove i tendencije, razumeti i prihvatiti potrebe mladih, pružiti podršku i razumeti svet iz njihove perspektive. Bitno je raditi na očuvanju identiteta, tradicije i kulture srpskog naroda, vodeći računa da svi ljudi imaju jednake mogućnosti“.

U Domu omladine Beograda je 25 aprila 2018. održana Međugeneracijska pričaonica uz prisustvo članova Kluba „ISP EVERGRIN“. Vodio se razgovor o unapređivanju odnosa između generacija, društvenoj solidarnosti kao moralnoj kategoriji, poljima međugeneracijske razmene, dijaloga i solidarnosti, ulaganju u mlade generacije i afirmaciji osobenosti životnih ciklusa umesto isticanja generacijskih razlika.

                       

Edukacija za bolju komunikaciju sa medijima

Radi što uspešnije saradnje sa medijima i veće vidljivosti aktivnosti koje sprovodimo, “Humans“- mreža humanitarnih organizacija koje se bave pitanjima starijih, organizovala je komunikacijsku radionicu u Crvenom krstu Srbije, 9. novembra 2018.

ISP EVERGRIN je imao čast da aktivno učestvuje u okviru celodnevnog programa koji je uključivao segmente- “Pokloni se i počni- kako efikasno predstaviti sebe, svoj rad i zalaganja“ , “Starije osobe u javnosti i u medijima“- poruke, stavovi, stereotipi, potom “Odnosi s medijima- kad, kako i zašto se obratiti medijima“ i na kraju “Pisanje za sajt, medije ili društvene mreže- nije svejedno“ .

Radionicu je vodila Suzana Miličić, konsultant za odnose s javnošću.

 

 

              >>>HOME<<<                  >>>VREMEPLOV<<<             >>>KLUB<<<           >>>AKTUELNOSTI<<<